Att tänka på till bröllopet

Den stora dagen ska vara perfekt med bra väder, fin tårta, allt på rätt plats, en bra fotograf och en bröllopsfest som sent kommer att glömmas. Kärleksparet lovar varandra kärlek för evigt och alla anhöriga torkar en tår. Den perfekta dagen som symboliserar starten på resten av livet.

Innan själva bröllopet äger rum kan det vara bra att ha tänkt ut vilka som ska bjudas och ha skickat ut inbjudningarna i god tid. Kanske behöver du hjälp med vackra inbjudningskort, bordsplaceringskort eller tackkort att skicka ut efter er vigsel? All hjälp finna att få hos Calligraphen och du hittar dem på https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/kort-2/tackkort/index.html på webben.

Temabröllop

Ett bröllop ska vara en underbar händelse som sätter brud och brudgum i fokus på det sätt de själva valt. Det är er dag och ni har all rätt att ha just ert drömbröllop. Att ha ett tema på den stora dagen kan göra den extra minnesvärd. Varför inte ha ett vikingabröllop där ni och era gäster är vikingar för en dag? Istället för dyr mat i små portioner kan ni bjuda på helstekt gris eller grillat vildsvin, bröd och mustigt mjöd. Vill ni gifta er som vikingar kan ceremonierna i vikingamuséet Foteviken ge inspiration. Ett annat tema man kan ha är färger eller årstider. Ett isande vackert vinterbröllop med häst och släde, fårfällar och varm glögg kan också vara något utöver det vanliga.

Tänk även på hur ni vill att kyssen ska vara. Det finns flera olika sätt att kyssa bruden på efter att prästen förklarat er man och hustru. En stilren lätt kyss som Kronprinsessparet eller kanske en något mer längtansfull intensiv kyss som lämnar er andlösa, ni väljer själva. För att ni ska få mer inspiration och inte glömma något viktigt kan ni ta en titt på tidningen Metros checklista inför erat bröllop.

Det absolut viktigaste att hålla reda på är faktiskt varandra. Allt annat är smådetaljer.

Scroll to top