Bli expert på att putsa fönster

Något som verkar ha blivit en svår syssla i hemmet är definitivt fönsterputsning. Ränder, fläckar och andra orenheter är fortfarande kvar efter att man putsat klart. Det har också klagats en hel del på just putsningen när personer flyttar, något som inte är önskvärt. Vad kan man då göra för att bli en bättre fönsterputsare? Här kan ni finna tipsen som gör er till experter på fönsterputs.

Att putsa fönster är jobbigt, det vet det flesta och just att få det riktigt rent är helt enkelt inte någon lätt sak. Det är inte bara att ta en hink med vatten och en skrapa och hoppas på att det blir rent. Det räcker inte heller med att bara ta fönster på in- och utsidan, det gäller att ta isär fönstren dessutom.

Använd rätt medel och teknik

När det är dags att börja putsa fönster så gäller det att ha rätt redskap och att sedan kunna använda dessa rätt.

  • En svamp för att putsa fönstret med.
  • Diskmedel funkar lika bra eller till och med bättre än fönsterputs.
  • En hink med ljummet vatten.
  • En skrapa för att ta bort vattnet.
  • En bomullstrasa för eventuella finputsningar.

Börja med att putsa fönstret uppifrån och ner, tänk på att vattnet rinner neråt och att det blir renare om du börjar uppifrån. Ta sedan skrapan och vinkla den som i videon här nedanför. På så sätt slipper man ränder och klarar skrapdragningen i ett svepande S. De flesta klarar dock inte denna metod så dra den uppifrån och ner om det blir för svårt. Avsluta genom att småputsa på de områden som eventuellt har missats.

Scroll to top