Bo trendigt i ett smart hem

Den smarta tekniken har inte bara tagit över mobilernas roll i samhället, nu vill vi också bo smart. Ett smart hem är helt enkelt poppis bland svenskar och på olika sätt gör vi vår bostad mer bekväm och praktisk. Vad innebär det då att bo i ett smart hem? Vilka fördelar har det? I den här artikeln hittar du svaren på detta och mer därtill!

smart hemDet smarta hemmet

Begreppet ”smart teknik” har varit med oss under flera år, men innebörden har gått från att handla om internetuppkoppling till att inkludera hela vår vardag. Idag är det en het trend bland svenskar att bo ”smart”, det vill säga att göra hemmet tekniskt bekvämt. Moderna produkter som plejd gateway är ett bra exempel på hur tekniken utvecklats för att främja det smarta hemmet. Med hjälp av den här sortens produkter kan vi styra våra hem helt på distans via våra mobila enheter. Produkten kopplas upp mot internet, i detta fall hemmets nätverk och via en app i mobilen styrs apparater i hemmet.

Så vilka är då de främsta fördelarna med ett smart hem?

  • Bekväm vardag – du kan till exempel styra belysningen hemma på distans via mobilen. Eller kanske justera innetemperaturen så att det är en perfekt temperatur när du kommer hem från semestern.
  • Hållbart alternativ – håll koll på energiförbrukningen i hemmet eller undvik onödiga matinköp genom med ett smart kylskåp. Utvecklarna bakom de nya smarta apparaterna tenderar även att sträva mot ett mer hållbart elavfall än tidigare.
  • Säkrare hem – har du koll på vem som plingar på dörren när du inte är hemma? Eller varför inte ta ett snack med brevbäraren när du befinner dig på jobbet. Möjligheterna är oändliga inom detta område.

Intresset för att bo smart har ökat avsevärt bland svenska hushåll på senare tid och det har även genererat i fler startups inom området. Svenska nystartade företag med unika idéer eller koncept när det gäller uppkopplade apparater och system i hemmen. Det smarta hemmet är definitivt en trend som är här för att stanna och vi har en spännande teknikframtid att se fram emot.

Scroll to top