Dags för studenten

En viktig passage i livet som nästan alla får vara med om är studenten. Studenten är en oerhört rolig och festlig tid men det är även mycket man måste tänka på i dessa tider. Studentskivor, mottagningar och flak.

3101589-lycklig-student

Nu rapporterar polisen att de kommer ha en hårdare koll på alkoholdrickandet och hur regler följs på studentflaken i vår. Rikspolisstyrelsen bestämde sig för att tillsätta en utredning om hur de många olyckor som skedde förra året i samband med studentflaken skulle kunna förhindras. Egentligen har inget hänt ännu när det gäller ändrade regler men polisen kommer öka övervakningen vad gäller ungdomar som dricker alkohol i samband med flakåkning och studentfirande. Polisen uppmanar även föräldrar och ungdomarna själva at ta ett ansvar för hur man beter sig på studentflaket. Läs mer.

Fixa mottagningen

Det är dock inte bara studentflaket som de blivande studenterna måste ha koll på. Bland annat är det tradition att man ordnar en studentmottagning där släkt och vänner firar studenten. Vanligt förekommande inslag på mottagningen brukar vara mingel, tal, buffé, någon god dricka och tårta. Man brukar även duka med girlanger och studentinspirerade dekorationer. Dessa kan man hitta till ett bra pris på nätet, exempelvis på http://www.partykungen.se/studenten/ som har allt man kan behöva i studenttider. Sedan behöver man även såklart tänka på klädsel och studentmössa. Ett säkert kort är att köra på en vit klänning eller en mörk kostym, tipsar Expressen.

Håll priset nere

Med allt som ska fixas och göras i studenttider blir det ofta en kostsam historia. Men för att hålla nere priserna lite kan man börja med att göra upp en budget och sätta ett tak för vad studenttiden får lov att kosta. Man kan sedan gå ihop ett kompisgäng och ha studentmottagningen tillsammans och dela på alla kostnader. Sedan kan man leta efter sina studentkläder på second hand och välja en lagom pyntat studentmössa som inte kostar skjortan. Man bör även bestämma sig för vad som verkligen är viktigt och vad man faktiskt kan avstå från. (Källa)

Scroll to top