Föräldraakuten – ta hjälp av juristen

Som förälder kan du ibland ställas inför svåra val och även tvister som rör barn eller ekonomi. I vissa fall går dessa konflikter att lösa inbördes men i andra fall måste du ta hjälp av en jurist. Då gäller det att hitta rätt.

På Fjällmans Juridik erbjuder man flera tjänster som har med familjelivet att göra. Det kan till exempel handla om skilsmässa, samboavtal och vårdnadstvister. Du kan givetvis läsa mer om deras tjänster på fjallmansjuridik.se och se med egna ögon.

 

Livet är fullt av möjligheter

Även om livet verkar gå emot dig många gånger så är det också fullt av möjligheter. Bara för att det vänder neråt några år betyder det inte att det inte kan vända uppåt igen. En bra hjälp på vägen är givetvis att tänka så smart som möjligt och inte vara för impulsiv. När kärleken kanske verkar som störst så kan det finnas fnurror på tråden längre fram i livet som skilsmässor eller separationer. Då gäller det att ha vattentäta avtal mellan sig så att man inte hamnar på bar backe.

Tänk på barnen

Just när barn finns med i bilden är det viktigt att tänka på dem först. Vid en skilsmässa måste man ställa sig frågan: Var ska de bo? Var gynnas de bäst? Och så vidare. Även om ni bara var sambos måste vårdnadstvisten lösas bra.

Låt aldrig barnen hamna mellan stolarna när ni som föräldrar bråkar. Det är ni som satt barnen till världen och det är ni som måste lösa konflikterna så snyggt som möjligt. Det allra bästa sättet för att göra det smidigt är just med hjälp av en advokat och bra avtal. Då kan ni också gå vidare så fort som möjligt med era egna liv utan att inskränka barnens frihet och göra de ännu mer upprörda.

 

Scroll to top