familj sitter mot väggen

Förenkla vardagen för småbarnsfamiljen

Vardagspusslet kan vara riktigt påfrestande emellanåt och tiden räcker knappt till för att både hinna sköta arbete, hem och barn. Matlagning och städning är ämnen som ofta orsakar gräl och konflikter, men det finns en hel del du kan göra för att förenkla vardagen och frigöra tid till att umgås eller bara ta det lugnt.

Du har säkert stått där i köket efter en hel dag på jobbet och önskat att matlagningen och disken inte tog så mycket tid. Kvar på diskbänken står frukostdisken och ditt goda humör flyr sin kos. Barnen busar och kastar sina leksaker över hela huset. Ta det lugnt och läs mer här om vad du kan göra för att livet ska bli lite enklare.

familj sitter mot väggenUndvik städbråk

En stressad situation skapar inte precis förnuftiga samtal eller får tvätten att tvätta sig själv. Det finns dock hjälp att få. Bråk om vem som ska städa hör till de vanligaste relationsbråken. Ta ansvar för situationen och gör en planering där ni enas om vem som gör vad. Har ni helt enkelt inte tid är det dags att se sanningen i vitögat och anlita en städfirma som kan hjälpa er att frigöra tid och minska alla måsten. Bor du i Stockholm kan du dessutom kika på https://www.fonsterputsning-stockholm.se/ och få professionell hjälp med dina fönster.

Matkassar

Gräl om vem som ska laga maten när båda kommer hem från arbetet och är lika trötta kan avhjälpas genom att laga mat varannan dag och genom att använda matkassar. Hemlevererade matkassar gör att ni sparar tid eftersom ni slipper handla ingredienser och planera matsedel. Veckans middagar finns i den smidiga lilla kassen som kommer direkt hem till dörren.

Barnvakt

Åsikterna om huruvida föräldrar ska unna sig egentid eller inte går isär. Oavsett vad man tycker om saken kan det vara skönt att få lite tid för sig själv emellanåt eller anlita en barnvakt för att få lite tid ihop som par. Oavsett om ni lägger tiden på att städa huset eller går på en romantisk dejt får ni möjlighet att spendera lite tid ihop utan barn. Mormor och morfar eller farmor och farfar ställer oftast upp lite då och då, vilket kan förenkla livet för småbarnsfamiljen ibland.

Scroll to top