Gör en unik bröllopsinbjudan

Vad viktigt att komma ihåg när inbjudningskort skrivs inför bröllop? Tid, datum och klädkod är oftast det första man fyller i, men det finns även andra saker att tänka på.

Inför ett bröllop finns det en hel del att tänka på vad gäller bland annat kläder, tårtor, mat, lokal. Något som kan vara lätt att glömma bort, eller lägga lite mindre tid på är bröllopsinbjudan. Men denna inbjudan kan vara väldigt viktig, dels för att de inbjudna ska få en fullständig information kring bröllopet men också för att ett vackert inbjudningskort sätter den prägel på bröllopet som man önskar och ger en fingervisning om vad gästerna kommer att kunna förvänta sig, och även vad som förväntas av dem. Du kan välja mellan färdiga inbjudningskort eller beställa helt egna, till exempel med bild på brudparet. Ett par viktiga punkter att skriva ner i inbjudningskorten är bland annat:

  • Tid/datum för bröllopet
  • Klädkod
  • OSA-datum
  • Plats/address

Det kan tyckas självklart att man kommer ihåg de punkter som står ovan, men faktum är att det kan vara ganska lätt att glömma bort någon av punkterna, dels på grund av tidsbrist men även kanske av positiv nervositet inför den stundande dagen. I ett inbjudningskort är det också viktigt att ta upp om man accepterar att barn kommer med föräldrarna eller om man har en åldersgräns. Det kan även vara bra att ta med en svarstalong där de inbjudna gästerna kan fylla i eventuella allergier eller specialkost.

Hur mycket kan inbjudningskorten kosta?

Det finns en uppsjö av olika företag som tillhandahåller tjänster där man tillverkar inbjudningskort. Allt från budgetvarianter (de kan vara lika fina de, kanske speciellt om de är egentillverkade) till inbjudningskort som är mer designade. Du kan få precis som du vill ha det. Bestäm tillsammans hur mycket av bröllopsbudgeten som får läggas på inbjudningskorten och utgå ifrån det, det finns fina bröllopskort i alla prisklasser.

Ett bröllop är så mycket mer än inbjudningskortet, men det känns ändå lite extra roligt att både skicka och att få ta emot ett snyggt, genomtänkt inbjudningskort. Lycka till!

Scroll to top