Julmys i Stockholm

Nu när julen närmar sig är det dags att komma i julstämning och för att göra det på bästa sätt kan en trip till Stockholm rekommenderas. Här finns de absolut bästa julmarknaderna och julborden. Den som vill kan även gå på julkonsert.

2507460-segels-torg-stockholm-with-christmas-lights

I Expressen kan man läsa om årets bästa julmarknader i Stockholm och de är faktiskt i full gång redan nu. En av de mest genuina och anrika julmarknaderna i Stockholm är Skansens julmarknad som startade år 1903. På den här julmarknaden kan man hitta allt från mat, godsaker och hantverk till julsånger, julbord och julgranspyntning. En annan julmarknad som det skrivs om i artikeln är Stortorgets julmarknad i Gamla Stan som är Sveriges absolut äldsta julmarknad från 1837. På marknaden säljs bland annat sockervadd, julkorvar, karameller, konstsmide och keramik.

Massor av julbord

Men det är inte bara julmarknaderna som lockar många besökare till Stockholm på julen. Det finns massvis av härliga julbord att gå på och fullkomligt frossa i julens alla godsaker. Det absolut bästa för den som gör ett besök i Stockholm är att bo på ett hotell som även bjuder på julbord. På https://www.stockholmshotell.com/ kan man se vilka hotell som finns i Stockholm och om de har några lediga rum i jul. För att se ifall hotellen erbjuder julbord kan man klicka sig vidare till de olika hotellens hemsidor.

Skotsk julkonsert

Den som inte nöjer sig med julmarknad och julbord kan även gå på en julkonsert av högsta klass. I Sydsvenskan kan man läsa om att det skotska popbandet Glasvegas kommer till Sverige för en julkonsert på Södra teatern i Stockholm. De kommer att vara på plats för konsert den 9 december och de kommer att bjuda på låter från jul-Ep:n ”A snowflake fell” och även helt nytt material.

Scroll to top