Pengabekymmer – inget ovanligt

Pengar är för de flesta ett ständigt bekymmer, att vara utan, att inte kunna hantera att slösa. Pengar borde kanske vara något som förknippas med en positiv sak men är oftast inte det. De flesta har någon gång upplevt att pengar ställer till det eller att man ställer till den med pengarna. Det är inte bara privatpersoner som råkar i pengabekymmer; klubbar, företag och till och med länder står inför en tuff tid, Grekland kan ses som ett exempel.

Det händer en hel del ute i Europa på pengafronten, flera länder är på väg utför och har stora statsskulder att dras med. Tyskland som tidigare haft stora skulder från krigen är nu det land vi hoppas på att komma till undsättning. Grekland och Spanien står inför tuffa år med stora besparingar, skattehöjningar och massiva skulder. Den som tror att det är den enskilda personen som drabbas av ekonomiska bekymmer har helt enkelt fel.

När pengabekymret drabbar dig

När man hamnar i en ekonomisk kris så kan det ha ett flertal orsaker och det är inte alltid en enkel sak att sätta fingret på. De flesta som hamnar i knipa har handlat över sina begränsningar och måste ta från sparpengar eller till och med ta lån. Även om Vivus hjälper till med snabblån så måste man ha möjligheten att kunna betala tillbaka också, tänk på detta innan du tar lån:

  • Har du råd att betala tillbaka en hel summa nästa månad?
  • Har du haft ont om pengar de senaste månaderna så är det nog något du måste dra in på.
  • Tjänar du för lite? Var modig och be om en lönehöjning, du kanske förtjänar det?
  • Samlat på dig en massa skrot de senaste åren, gör som tusentals svenskar och sälj iväg en del.
Scroll to top