Relationer måste vårdas

Mor och dotter skrattarVi människor bryr oss mycket om framgång, pengar, utseende och annat materiellt, men faktum är att det viktigaste i våra liv är relationer till andra människor. Det kanske inte är något som man tänker på så mycket i sina yngre år, men i livets slutskede är det vanligt att man ångrar att man inte la mer tid på sina nära och kära.

Vi har tidigare skrivit om bråk i vardagliga situationer, vilket kan kännas ganska onödigt när man tänker efter. Ändå så gör vi det, bråkar om småsaker och världsliga ting som egentligen inte rör oss i ryggen. Detta är helt normalt, men bra är att inte försöka ta för hårt på saker och ting, då kanske det blir mindre bråk i vardagen. För det viktigaste är ju faktiskt att umgås med sina nära och kära och vårda sin relation med dem och det är inte så svårt och tidskrävande som man tror. Annars är det att man ångrar sig i sina äldre år.

Nöjd med livet

Relationer är faktiskt det som gör oss mest nöjda med livet och känner oss tillfreds med tillvaron. Vi blir lyckliga och känner oss trygga av relationer och det är viktigt att upprätthålla bra relationer med vänner, familj och kollegor. I Svenska Dagbladet kan man läsa om en studie som visar på att testpersonerna, människor mitt i livet och karriären, är mest nöjda när alla relationer känns bra. Den viktigaste är såklart den med sin partner och familj, men det är också viktigt att ha en god relation med sin chef för att må bra. Såhär står det om att vara nöjd och lycklig i arbetslivet:

”Tre faktorer är viktiga för arbetslivet och det är påverkan, alltså att kunna styra sitt arbete, bekräftelse (från chefer och arbetskamrater) och engagemang, att man ser sitt arbete som viktigt.”

 

Scroll to top