Renovera lagom

Hus och lägenheter är anpassningsbara. Det går faktiskt att göra nästan vad som helst, utan att du förstör din bostad eller gör den omöjlig att sälja. Många saker kan man göra själv och andra måste man ha professionell hjälp för att utföra.

Många av oss har någon gång behövt flytta för att den bostad vi bor i inte längre passar. Det finns många tillfällen då ditt boende inte längre passar din levnadssituation:

  • Du får en allvarlig skada och kan inte längre ta dig runt som vanligt.
  • Någon flyttar in i din bostad och det blir helt plötsligt för litet.
  • Du får barn och rummen i bostaden passar inte längre.

Dessa är bara några av orsakerna som kan finnas föra att du vill renovera.

Renoverat rum

Den vanligaste orsaken

Den absolut vanligaste orsaken är dock att man helt enkelt inte är helt nöjd med sin bostad. Många blir heller aldrig det. Det finns alltid någonting att störa sig på. Du sitter där och äter, lugnt och stilla, så ser du plötsligt att skåpluckorna i köket inte har riktigt samma färg. Eller att det skulle vara mycket snyggare om tapeten du har i köket skulle sitta i hallen istället, men då måste du även byta lister och när du ändå är igång kan du ju bugga en bar, som du alltid velat ha. Alla verkar vilja renovera någonstans i sin bostad. Man mår bättre när bostaden är som man vill och inte har massa fel och skavanker som hela tiden sitter som en nål i ögat. Försök gärna göra så mycket som möjligt själv, det är utvecklande och kul. Framför allt är det extremt roligt att se på den färdiga produkten och veta att det är jag som gjort det. Dock finns tillfällen där proffs behövs. Till exempel på stora rivningar som det står om här: http://www.ocab.se/Tjänster/Övrigatjänster/Rivning.aspx.

Problemet är bara att det kostar ganska mycket att renovera. Och det tar alltid väldigt lång tid, oftast mycket längre än vad som var sagt från början.  Därför är det viktigt att verkligen planera och tänka igenom vad man vill eller behöver göra, inte bara påbörja saker som sedan kanske aldrig blir helt klara. Det är också alltid bättre att först göra små saker själv, som man vet att man kommer fullfölja. Och sedan bygga på.

Scroll to top