Resa jorden runt eller inte

Jag har bestämt mig för att inte åka jorden runt i år. Det är inte en fråga om pengar, det vill jag betona. Det är en fråga om värderingar och hållbar utveckling. Jag tycker inte att det känns moraliskt försvarbart att åka som en dåre varv på varv runt jorden, medan öknarna brer ut sig och världshaven stiger och glaciärerna smälter som isglass. Det gör jag bara inte. Därför har jag bestämt mig för att åka till Stockholm på kortsemester. Vad har väl vår vackra huvudstad ett erbjuda, frågar du – och då svarar jag: allt. Jag är ett riktigt stockholmsfan. Hotell Stockholm Central ska hjälpa mig att boka hotell, det är en riktigt smidig sajt som jag har använt förut. Jag tror att det är viktigt att hålla sig uppdaterad på sin omvärld. Inte bara fly. Utan mana både sig själv och andra till eftertanke. Om jag bara kan få en annan person att tänka lite extra kring klimatförändringarna, då är jag nöjd. Riktigt nöjd.

Nu kommer det lite lösa tankar här. Ja, som ni märker har jag tänkt mycket på sistone. Jag tror det beror på en förändring inuti mig själv, jag känner att jag mognar. Och det smittar av sig på mina resval. Jag längtar stenarna där barn jag lekt. Ha, inte visste ni att jag var så litterärt bevandrad. Jag är en man med många oväntade sidor. Mitt intresse för Stockholm är genuint och jag har med spänt intresse följt DN:s artikelserie där de frågar ut turister om vad de egentligen tycker om vår stad.

– Stockholm är som en elegant signora. Hon har fin karaktär och är väldigt lugn och vacker.

Så svarar ett italienskt par från Venedig. Inte riktigt hur jag skulle ha uttryckt saken. Stockholm är som en mysig mamma – så skulle jag ha sagt om DN haft vett nog att fråga mig.

Scroll to top