Så väljer du hemlarm

Funderar du på att skaffa ett hemlarm till villan eller lägenheten? Då finns det en hel del saker att tänka på för att välja rätt larm. Här listas allt du behöver tänka på.

Ett hemlarm skyddar mot inbrott det är ett som är säkert, men det är långt från det enda skyddet som finns mot inbrott och väljer du rätt typ av larm är det flera punkter utöver bara larmet som du kan få med. När du ska välja hemlarm är det därför viktigt att du kontrollerar vad du får för pengarna, och att du även kompletterar larmet efter rekommendationerna som du får av larmleverantören eller läser hos polisen. Här är några bra tips att tänka på när du ska välja rätt larm:

  • Har larmet kameraövervakning? En kamera som spelar in video i realtid kan var väldigt värdefullt för polisen när de ska haffatjuvarna och många leverantörer av larm erbjuder kameror som ett komplement till själva larmet och när du köper helhetslösningar kan du få ned priset en bra bot vilket kan vara väl värt att tänka över.
  • Är larmet uppkopplat mot larmcentral? Många larm finns med uppkoppling mot en aktiv larmcentral som kontaktar dig om larmet går av och hjälper att larma polis till platsen.
  • Erbjuder företaget väktarutryckning? Många leverantörer erbjuder väktarutryckning gratis när du väljer deras larmtjänst och du kan du välja när larmcentralen ringer om du vill att de skickar dit väktare eller ska larma polisen direkt.

Fler tillval i ditt hemlarm:

  • Rökdetektor – idag finns flera moderna larm som är kombinerade med rökdetektorer, det gör att larmet varnar även vid brand precis som ett brandlarm.
  • Varnar för vattenläckor – vissa larmleverantörer erbjuder larm där man kan välja vattenläckagedetektorer som tillval och gör precis som namnet utlovar: varnar för vattenläckage.
  • Vibrationsdetektor – reagerar om någon skapar vibrationer vid din dörr eller fönster, till exempel att någon rycker i handtag, borrar, drar med en kofot eller pillar i låskolven.
  • Automatisk utebelysning – lampor som slås på när någon rör sig nära bostaden.
Scroll to top