Slipp inbrott med hemlarm

Vintern är snart här och nu i rådande höst är det riktig högsäsong för inbrottstjuvarna, framförallt i sommarstugor och fritidshus – men som tur är finns sätt att försvåra för tjuvarna, både genom att skaffa larm och genom att göra andra saker.

” – Nu när många ska stänga sina sommarstugor för vintern är det viktigt att tänka på vad som går att göra för att förebygga inbrott. Vi engagerar oss i att våra kunder inte ska behöva drabbas av inbrott. Tyvärr kan man aldrig förebygga ett inbrott till hundra procent men man kan göra jobbet svårare för tjuven. Genom att bland annat ta undan stöldbegärligt gods, DNA-märka sina värdesaker och ha uppsyn av fritidshuset kan man minska risken för att ett inbrott ska ske” säger Erik Arvidsson som arbetar som skadeförebyggare hos försäkringsbolaget Folksam.

Det mest effektiva sättet att bli varse om ifall en tjuv försöker bryta sig in i ens hem är att skaffa ett redigt hemlarm som både ljuder och är kopplat till larmcentral. Men när det kommer till sommarstugor och fritidshus där man inte bor permanent är denna lösning visserligen bra men kanske inte tillräckligt. Men visst bör man skaffa larm och hur man väljer ett som passar har PC för alla sammanfattat en guide för som man kan kasta ett öga på, för då vet man vad man ska titta efter för vilken typ av larm.

Inbrottssäkra stugan

Det är smart att försöka göra så tjuven inte väljer din stuga att göra inbrott i och hur du gör det är något som Upsala Nya Tidningar tipsar om. Vad man skriver är bland annat att man ska se över så huset har ordentliga och godkända lås på både dörrar och fönster samt altandörrar och garagedörrar om sådana finns. Likaså att man ska se till så källarfönster i huset har galler för sig, om dessa är i marknivå. Annat att tänka på när man packar ihop för säsongen är att vara noga med att städa iordning ordentligt. Det inbegriper till exempel att se till så alla stugans trädgårdsredskap och stegar är bortplockade från tomten och i stället i säkert förvar inlåsta. På så vis kan tjuven inte hitta dessa och använda dem som inbrottsredskap. Likaså kan det vara smart att göra tomten synlig för insyn och ha belysning som tänds automatiskt om någon rör sig på tomten, och ännu smartare är det om man har grannsamverkan med övriga boende i området så kan man hålla koll på varandra.

 

Scroll to top