Tänk på grannarna!

Vi har tidigare skrivit om vikten av att renovera försiktigt, vilket du kan ta del av här, och är det något man verkligen ska vara försiktig med så är det att inte renovera så pass mycket att lägenheten blir alldeles för lyhörd. Tänk på grannarna!

När det kommer till renoveringar av bostadsrätter skriver DN att det gjorts rotavdrag för nära 14 miljarder kronor vilket vittnar om att en mängd större och mindre renoveringar genomförts runt om i landet. Och i artikeln intervjuas Ulrika Blomqvist som är vd på intresseorganisationen Bostadsrätterna, som säger att det finns många saker man måste ta i beaktande under en renovering så som bärande konstruktioner och dragna ledningar. Till exempel är det många som väljer att ta bort en vägg eller två för att öppna upp sin lägenhet men då höjer man även lägenhetens lyhördhet vilket kan resultera i att man stör sina grannar mer än nödvändigt. Vilket enligt Blomqvist kan leda till rättsprocesser där utkomsten blir att man måste återställa lägenheten till det skick den var i innan renoveringen.

”- Väldigt många har tagit upp de gamla trägolven och de är jättefina, men de var inte tänkta för det. En konsekvens är att det blir en helt annan ljudnivå för grannarna, säger hon.” läs hela intervjun i DN genom att klicka här.

Så innan du sätter igång med en dyr renoveringsprocess kan det vara bra att konsultera med husets ägare och meddela bostadsrättsföreningen om vad det är du planerar att göra. Och glöm inte heller att konrollera vilka väggar som är bärande innan du drämmer till med släggan!

Scroll to top