Vad är bästa sättet att visa sig på?

Varje dag när vi går till jobbet, skolan eller någon annanstans är vårt synfält fullt av varumärken och olika intryck. Det slutar aldrig. Den reklam som förut bara fanns i anslutning till butiksområden och på TVn finns nu överallt. Internet är till exempel inget undantag, i sociala medier kommer mer och mer reklam och det verkar som att det snart bara kommer vara det som finns där. Kanske är det detta som är framtiden? Att köpa människors intryck så att just ditt företag eller din produkt upptar lite av mottagarens dagliga intryck. När blir det för mycket att ta in, eller det kanske det redan är?

Tv-reklam är nog det värsta

När det är dags att sätta sig framför TVn är det inte längre tal om att stå ut med lite reklam ibland. Det har blivit så mycket att det knappt går att se på TV längre. Flera reklampauser och längre reklamer gör att det ofta bestäms vad man ska se på genom att se till att kanalen som man sätter på inte har lika mycket reklam som de andra. Det är så otroligt jobbigt att hela tiden slösa sin egen tid på löjliga reklamfilmer, vars ända mål är att påverka och få en att köpa saker av dem. Det är inte bättre än någon som skriker i ansiktet på en att man ska köpa någonting. Förr i tiden slapp man i alla fall störas mitt i filmer, men nu tar ju till och med hockeyspelarna paus bara för att det ska bli reklamavbrott i TV.

Vissa saker tycker jag är ok Reklam finns överallt.

Alla, eller i alla fall de flesta, förstår nog att det måste finnas lite reklam. Det är ju trots allt det som gör att vi får upp ögonen för olika företag och hjälper till med konkurrensen mellan dem. Då är det ju faktiskt till konsumentens nytta. Vissa typer av reklam tycker jag bättre om:

  • Skyltning
  • Radioreklam
  • Tidningsannonser

Bland dessa är nog syltning min favorit. Ofta är budskapen trevliga och håller lagom ton. Det är heller inte lika påträngande som annan reklam, eftersom det är på mottagarens villkor. Man behöver inte ens titta på den om det är så att man inte vill. Det gör mig glad när företag välja vepor och banderoller att tala genom. Det måste ju också vara ganska bra avkastning med tanke på hur många som kan se dem och vad de kostar att tillverka. Det är av ungefär samma anledningar jag tycker att tidningsannonser är ok. De finns ju bara där, och det går att låta bli att titta på dem om man tycker att det blir för mycket.

Radio reklamen är på gränsen. Den kan lätt bli skrikig och jobbig, men oftast är den faktiskt ganska rolig. Och det är ju oftast inte så att man bara lyssnar på radio, det är ju någonting som är på när man till exempel kör eller jobbar med någonting annat. Annars skulle det nog inte ta lång tid innan den gick mig på nerverna ordentligt.

Scroll to top