Vad kännetecknar en bra hyresvärd?

Det finns ett stort antal hyresvärdar runt om i Sverige. Det är både aktörer inom allmännyttan och privata aktörer. Stora, små och familjeägda. Några äger nästan hela stadsdelar medan andra hyr ut ett par lägenheter i ett litet bostadshus. Vad kännetecknar egentligen en bra hyresvärd?

Gladsheim är en personlig och trygg hyresvärd som det tåls att slå ett extra slag för i dessa tider. De erbjuder både en långvarig kontakt med sina hyresgäster och de har fina fastigheter som de förvaltar väl. För läs noga här: det är just relationen till hyresgästerna och förvaltningen av lägenheterna som faktiskt är det som kännetecknar en bra hyresvärd!

Hyresvärden förvaltar

Det hyresvärden gör är att den förvaltar lägenheter som den hyr ut till människor. Det är hyresvärdens ansvar att se till att saker och ting fungerar i fastigheten, men även sanering och andra saker som att underhålla ventilationssystem och sköta besiktningar. En del hyresvärdar slarvar med detta.

Intresset för att bo i hyresrätt har ökat och efterfrågan är stor i många delar av landet, framför allt storstadsregionerna. Det fina i kråksången är att det också byggs mycket nya hyresrätter och så här skriver SVT:

”Antalet förmedlade hyreslägenheter i Stockholms län har ökat med nästan 18 procent jämfört med förra året. Dessutom minskar kötiden för att få en hyresrätt för första gången det här decenniet.”

Fördelarna med att bo i hyresrätt är många. Dels slipper du ta ett stort banklån som kommer tynga ner din ekonomi under lång tid framöver. Och dels är det smidigare, du slipper anlita mäklare och fotografer när du ska flytta. Många uppskattar också hyresvärder av andra orsaker, och en del har till och med den bestämda åsikten att man ska beskatta bostadsrättsinnehavare.

Scroll to top